constipatie_sarcina

Constipaţia la femeile însărcinate – cauze, efecte, prevenire

Constipaţia este una dintre cele mai comune afecţiuni ce pot interveni în timpul perioadei de sarcină, mai mult de jumătate dintre femeile gravide suferind de această problemă la un moment dat. Acest lucru se întâmplă deoarece hormonul sarcinii, progesteronul, relaxează şi încetineşte activitatea intestinelor, alimentele trecând prin intestine mult mai lent.

Problema se poate agrava mai târziu din cauza presiunii exercitate de uterul în continuă creştere la nivelul rectului. De asemenea, suplimentele de fier luate în doze mari pot agrava constipaţia. În acest caz, este foarte important să evitaţi constipaţia sau să o trataţi încă din fazele incipiente.

Ştiaţi că…

Constipaţia poate provoca dureri de cap, respiraţie urât mirositoare şi oboseală?
Persoanele care au profesii sedentare sunt mult mai predispuse la constipaţie?
Copiii şi bebeluşii suferă deseori de constipaţie din cauza alimentaţiei sărace în fibre şi a consumului redus de apă?
În timpul sarcinii, poţi savura anumite alimente care înainte îţi displăceau?

Fibrele ajută digestia

O dietă bogată în fibre oferă un ajutor important pentru digestie, dar ţineţi cont de faptul că trebuie să consumaţi o cantitate suficientă de lichide sau riscaţi să vă agravaţi problema cu constipaţia. De asemenea, este recomandată evitarea băuturilor cu efect diuretic, cum ar fi ceai, cafea, cola sau alcool. Aceste băuturi vă pot deshidrata şi vă pot spori disconfortul digestiv.

Începeţi fiecare masă cu salată sau fructe şi mâncaţi cât mai multe alimente bogate în fibre şi vitamina C. Includeţi fructele proaspete, cum ar fi portocalele, pepenele roşu sau strugurii, dar şi fructele uscate (prune, smochine, caise). Consumaţi, de asemenea, şi legume proaspete (conopidă, varză, spanac), dar nu uitaţi nici de cele uscate (linte, cereale integrale). Centrul Medical Universitar din Loyola a studiat în amănunt acest fenomen al constipaţiei la femeile însărcinate. Dr. Scott Graziano, unul dintre iniţiatorii cercetării, a descoperit că femeile gravide consumă, în medie, doar 16-17 grame de fibre pe zi, în timp ce nivelul recomandat pentru ele ar fi de 25-30 de grame pe zi.

Mişcarea stimulează sănătatea!

Activitatea fizică stimulează circulaţia sângelui şi a limfei. Un stil de viaţă sedentar poate determina acumulări de sedimente în mai multe organe ale corpului uman. Pentru a ajuta intestinele să funcţioneze corespunzător, faceți mişcare atât cât vă permite sarcina!
Puteţi preveni constipaţia printr-o viaţă activă, care vă asigură o stare de sănătate bună pentru tot trupul. Exerciţiile de mers pe jos, înot sau alte exerciţii în apă, utilizarea unei biciclete pentru fitness sau alte clase de exerciţii recomandate în perioada sarcinii se pot dovedi extrem de utile în prevenirea sau tratarea constipaţiei.

Apă, apă şi iar apă!

Cantitatea de apă necesară pentru fiecare persoană poate varia în funcţie de greutatea corporală, nivelul de activitate, climatul în care trăieşte şi ceea ce mănâncă. În cazul în care constipaţia vă face probleme, creşterea cantităţii de apă este indicată. Cel mai simplu mod de a spune dacă există suficientă apă în dieta dumneavoastră este de a monitoriza culoarea urinei. În cazul în care nu este o culoare limpede sau galbenă pal, atunci probabil este prea concentrată şi aveţi nevoie de mai multă apă. Cu toate acestea, uneori poate fi dificil să discerneţi dacă suplimentele prenatale sau suplimentele de vitamine sunt responsabile pentru schimbarea culorii urinei. Dar dacă aveţi tendinţa de a consuma multe alimente uscate, procesate sau băuturi concentrate, creşterea consumului de apă sau alte alimente „apoase” este recomandată. Specialiştii recomandă consumarea unei cantităţi de cel puţin 2 litri de apă zilnic. Începeţi ziua cu o ceaşcă de apă călduţă, cu o felie de lămâie în ea, înainte de a mânca sau bea altceva.

Laxativele nu sunt o soluţie

În cazul constipaţiei, laxativele nu sunt o soluţie, ci puteţi încerca anumite trucuri de modificare a dietei care vă pot ajuta. Laxativele nu sunt recomandate în timpul sarcinii pentru că stimulează contracţiile uterine şi provoacă deshidratare. De asemenea, uleiurile minerale nu trebuie folosite în timpul sarcinii pentru că provoacă o reducere a absorbţiei de substanţe nutritive. Adăugarea în dietă a unei cantităţi suficiente de fibre asigură şi stimulează mişcarea scaunului prin intestine. În acest sens, dr. Morgan Martin recomandă femeilor gravide să consume morcovi cruzi. Însă sucul de morcovi nu mai este atât de eficace întrucât fibrele sunt îndepărtate.

ColonHelp Junior – un produs bun pentru copii şi mămici!

Pe lângă faptul că este un tonic excelent al organismului, produsul ColonHelp Junior este un reglator intestinal datorită fibrelor de psyllium, susan şi fructelor uscate. Este recomandat pentru detoxifiere, tranzit lent, balonări, dar şi în cazurile de imunitate scăzută şi avitaminoze. Cu un puternic efect vitaminizant, produsul stimulează sistemul imunitar prin conţinutul de vitamina C şi betacaroten. Avantajul produsului este legat de gustul plăcut de fructe, oferit chiar de fructele uscate din compoziţia sa. Conţinutul ridicat de fibre recomandă produsul atât în constipaţie, cât şi în diaree. Administrat în combinaţie cu iaurt, ColonHelp Junior ajută la restabilirea echilibrului florei intestinale şi creşte imunitatea organismului. În cazul adulţilor, produsul este recomandat pentru ameliorarea balonărilor, digestiei incomplete, refluxului gastric, colonului iritabil şi pentru reducerea colesterolului. Încercaţi cu încredere ColonHelp Junior, un vitaminizant şi un regulator intestinal pe bază de fibre şi fructe de cea mai bună calitate!

6 gânduri despre „Constipaţia la femeile însărcinate – cauze, efecte, prevenire

  1. O mamica

    Si eu am nascut si am aflat de ColonHelp junior. Ma ajuta foarte mult pentru ca are multe fibre si este si foarte gustos cu iaurt.

    Răspunde
  2. Alice

    Sunt insarcinata in luna a 3-a si am inceput sa am probleme cu tranzitul (constipatie)…Din cate observ, ColonHelp Junior este singurul produs de la dvs. pe care mi-l recomandati pentru problema mea, sau mai este si altul?

    Răspunde
    1. adminconstipatie Autor post

      Pentru perioasa sarcinii este indicat produsul ColonHelp junior. ColonHelp Junior este un vitaminizant şi reglator intestinal pe bază de fibre de psyllium, susan şi fructe uscate. ColonHelp Junior are gust plăcut de fructe, se adresează copiilor, dar şi adulţilor, persoanelor aflate în convalescenţă, celor sensibile la gustul plantelor aromatice, femeilor însărcinate sau celor care alaptează.

      Răspunde
    2. Dana

      Alice poti sa iei cu incredere ColonHelpJunior in timpul sarcinii. Si eu am avut probleme cu constipatia si am luat si a fost ok.

      Răspunde
  3. Tudora

    In perioada sarcinii si in perioada post natala, am folosit numai ColonHelp Junior ,la micul dejun si la cina. m-am simtit foarte bine, nu am luat in greutate si am scapat si de ceva kg . Am urmat 3 luni .Acum trebuie sa fac pauza obligatoriu?
    Daca Da , in aceasta pauza pot face cura de ColonHelp Detox Forte ?

    Răspunde
  4. Verginica

    Buna ziua!Si eu am folosit ColonHelpJunior in perioada sarcinii si a fost foarte ok. Acum, dupa ce am nascut si alaptezi am inceput sa am iar probleme. Efectul produsului s-a mentinut pe toata durata sarcinii, dar acum cand alaptez iar au intervenit problemele, probabil ca in organismul meu s-au produs alte schimbari. Voi achizitona iar produsul, sper sa ma ajute la fel de mult!

    Răspunde

Lasă un comentariu